Alkati hipotónia

alkati hipotónia

Kisfiam most egy éves múlt, időre született, oxigénhiányról nem tudunk nyakán volt a köldökzsinór, de tiszta volt a magzatvíz.

Frissítve: Forrás: babaszoba.

Apgar-t nem tudjuk, de foramen ovale-n kívül nincs tudomásunk más problémáról. A 3 hónapos státusz-vizsgálaton gyógytornára küldtek minket, mert nem szeretett hason lenni, repülőzött.

BABA IZOM HIPOTÓNIA/HYPOTÓNIA

A alkati hipotónia gyógytornát Dévény-kezelésre váltottuk, azóta lassan, de biztosan javulgat. Négykézlábra állva hintázik, de nem hajlandó mászni.

magas vérnyomásból iszlám

Ha segítek neki, kapaszkodva feláll és lépeget, magától is próbálkozna, de nem elég erős hozzá. Ülni sem tud, csak rövid ideig. PIC szakrendelésre jártunk, ott enyhe fokú felsővégtagi és axialis hypotónia volt a diagnózis.

Április Az én 11 hónapos kislányom is el van maradva a mozgásfejlődéssel. Én már 6 hónapos kora óta mondogatom a dokinak, hogy valami nem oké.

Innen küldtek át neurológiára, ahol vizsgálgatták. EEG-t aki kiértékelte, azt mondta a neurológusnak, hogy ne akarjon ráfogni erre a gyerekre semmit, mert olyan szép az eredménye. Szóval negatív.

magas vérnyomásra vitamin

Kontroll-vizsgálaton mérs. Én viszont lassan alkati hipotónia vagyok betegedve: 14 hónapos nemsokára és itt tartunk… Dévényen szor voltunk eddig, ennek ellenére nem érzem úgy, hogy megfelelően fejlődne: nem hogy behozná a lemaradást, úgy érzem egyre távolabb kerülünk a normálistól… Nyugodt, kiegyensúlyozott gyerek, egyebekben jól fejlődik.

Ezt azért írom, mert a gyógytornász a habitusára fogja a dolgot. Megértem, van is benne valami, de mégsem értem…nagyon aggódom a kisfiamért… Háziorvosunk rehab.

Milyen betegségek, okok állhatnak az izomtónusos gyengeség mögött?

Amikor én kértem beutalót tőle neurológiára, nem adott, mert szerinte nincs rá szükség. Neurológus szerint sincs nagy baj. Ön szerint a leírtak alapján lehet más probléma is? Létezik, hogy egy enyhe, mérsékelt hypotonia ennyire nehezen jön helyre?

Kiemelt témák

A hypotóniának lehet bármilyen későbbi maradandó nyoma? Nagyon szépen köszönöm válaszát előre is. Kedves Kérdező!

Mozgásfejlődés, szabad mozgás LIVE a Dana stúdió meghívására

A leírtakból kitűnik, hogy a gyermek kivizsgálása ideggyógyászaton is megtörtént. Amennyiben a vizsgálat során bármilyen más kóreredet a hipotónia hátterében felvetődött volna, akkor bizonyára a neurológus további vizsgálatokat kért volna.

A hipotónia azt jelenti, hogy a gyermek izomzatának tónusa passzív mozgatással szembeni ellenállása gyengébb.

Szerző: Anonymous Szia Kozsu Ezt a szitut mi is átéltük és szerintem minden édesanya akinek a babájának valami baja van. Azt írtad a bölcsiben sokat fejlõdött. Hát vidd akkor oda akár többször is. Lehet, hogy azért megy nehezebben az elválás, mert egyik nap ez van a másiknap meg más. Nem mindig ugyanaz, amihez hozzá lehet szokni.

Ahhoz, hogy egy gyermek az átlagosan elvárható mozgásfejlődést mutassa, ahhoz alkati hipotónia szükséges, hogy normális izomtónusa legyen. Talán azzal tudnám szemléletesen ezt elmagyarázni, hogy ha egy gyengébb vagy elfáradt izomzatú egyéntől várnánk el izommunkát — hasonlóan a hipotóniás állapothoz - akkor az természetesen nem lesz ugyanolyan hatásfokú, eredményességű, mint ép vagy pihent esetben. Ezért lassabb a hipotóniás gyermekek mozgásfejlődése, hiszen a normális izomtónusú társaikhoz képest nehezebben végeznek el és nehezebben sajátítanak el egy komplex mozgásformát.

hogyan kell kezelni a magas vérnyomás első szakaszát

A különböző fejlesztő módszereknek — így a Dévény módszernek is — az a lényege, hogy segítsék a normális izomtónus kialakulását és ezáltal a különböző mozgásformák elsajátítását. Mindenképpen folytassák a gyógytornát, mert gyorsítja a siker elérését.

magas vérnyomás 3 evőkanála-2

Ha sikerül elérni, hogy a gyermekük izomtónusa normalizálódjon, akkor maradandó nyom nélkül lehetnek túl ezen az időszakon. Üdvözlettel: dr. Kovács Tibor.

Fontos információk