Kapszaicin allergia, Ételallergia

Függőséget okoz a csilipaprika
Kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben méreg? Összegyűjtöttük, mi mindent kell tudni a kapszaicinról, érdemes-e gyakran fogyasztani. Először is tudni kell, hogy a paprika csípősségéért, illetve a szervezetre gyakorolt hatásaiért a kapszaicin a felelős, így most csak ezzel a hatóanyaggal, nem az egész chilipaprikával foglalkoztunk.

A Capsicum annum kapszaicint tartalmaz, amely az erős paprika csípősségét okozza. A kapszaicin számos helyileg alkalmazható, vény nélkül kapható érzéstelenítő gyógyszer hatóanyaga is. Az eredmények azt bizonyították, hogy a spray hatékonyan és biztonságosan használható a nem-allergiás rhinitsz kezelésében.

120 50 vérnyomás

Az alanyok az enyhülés gyorsabb fellépéséről számoltak be, mint a kontroll csoport tagjai. A hatás átlagosan egy percen belül jelentkezett.

népi recept a magas vérnyomás ellen

A nem-allergiás rhinitisz egy olyan felső légúti megbetegedés, amelyet nem allergia, hanem valamilyen környezeti hatás, például az időjárás, háztartási vegyszerek vagy illatszerek. Vannak azonban olyan betegek is, akik esetében nincs kapszaicin allergia tényező, vagy nem tudják, milyen tényező váltja ki a gyulladást. Ez az első olyan kontrollált kísérlet, amelyben a kapszaicint folyamatosan tudták alkalmazni a tünetek enyhítésére.

hipertónia 1 fokos veszélyes

A kutatók szerint jelentős előrelépésről van szó, mert nincsenek hatékony kezelési módszerek a nem-allergiás rhinitisz ellen. A korábbi kísérletekben az összetevő túlságosan erős volt ahhoz, hogy érzéstelenítés nélkül alkalmazni lehessen.

Forrás: Medipress.

Fontos információk