Kardiovaszkuláris hipertónia

kardiovaszkuláris hipertónia

Megjelenés: Korszerű mobilalkalmazás segíthet a hipertónia korai felismerésében Kardiovaszkuláris életkor kalkulátort és vérnyomásnaplót is tartalmaz a KardioNapló nevű applikáció, amit a XVII.

sört iszik szív egészsége

Regionális Hipertónia Kardiovaszkuláris hipertónia mutattak be szombaton, a Debreceni Egyetemen. A mobilalkalmazás a hipertónia korai felismerésében és a kezelésben is segíthet. A Hipertónia Napot annak érdekében szervezzük, hogy csökkentsük ezt a számot és növeljük a jól kezelt betegek arányát - tájékoztatott Páll Dénes, a Debreceni Egyetem DE Belgyógyászati Intézetének professzora.

magas vérnyomás gyógyszer ricardio

A Magyar Hypertonia Társaság ezért egy gyógyszergyár támogatásával olyan applikációt fejlesztett ki, amely segíthet a korai felismerésben, valamint a már kezelés alatt álló betegeknek is hasznos — mondta a professzor. A KardioNapló nevű alkalmazást a január i kongresszuson mutatták be a szakmai közönségnek. Az okostelefonra és tabletre letölthető ingyenes applikációban rögzíthetők a vérnyomás és koleszterin adatok, amelyek egyszerűen megoszthatók a családorvossal.

módszer a magas vérnyomás vízzel történő kezelésére

A mobilalkalmazás egy kardiovaszkuláris kardiovaszkuláris hipertónia kalkulátort is tartalmaz, ezzel megbecsülhető az egyén érrendszerének életkora, állapota.

Páll Dénes úgy véli, hogy applikáció segítséget jelenthet a rendszeres vérnyomás-ellenőrzésben, mely egyértelműen növeli a betegek gyógyszerszedési hajlandóságát és a célértéket elérők arányát.

magas vérnyomás elleni gyógyszerek népi gyógymódokkal

Jenei Zoltán, a DE Klinikai Központ Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Klinika igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a nem megfelelően kezelt hipertónia sokszorosára növeli a nagy szív-érrendeszeri betegségek előfordulásának a kockázatát.

Például a stroke százalékában magasvérnyomás-betegség áll a háttérben. Ebben a betegeknek is fontos szerepük van, hiszen megfelelő életmóddal csökkenthető a rizikó — fogalmazott Jenei Zoltán.

magas vérnyomás fiatalon

Fontos információk