Szívegészségügyi szempontok

Cheney megkapja a szívátültetést - Szívegészségügyi központ -

miért alacsony a vérnyomásom

Prokaj Tamás Az éghajlatváltozás hatására a növények átlagosan egy hónappal korábban virágoznak az Egyesült Királyságban, ami súlyos következményekkel járhat a vadon élő állatokra, a mezőgazdaságra és a kertészekre nézve. Egy, a Cambridge-i Egyetem által vezetett kutatócsoport a Ennek súlyos következményei lehetnek nem csak a növényekre, hanem a teljes élővilágra és a mezőgazdaságra is.

immunitás hipertóniában

Az tól ig terjedő, tudományos adatbázisban ezer feljegyzés eredményeit vették alapul a tanulmányhoz az Egyesült Királyság virágos növényfajának változásairól. Az adathalmaz egyszerűsítésére a kutatók többféle szempont szerint csoportosították a méréseket, többek között helyszín, tengerszint feletti magasság, valamint az alapján, hogy városi vagy vidéki területekről származnak-e a növények.

A kutatás megállapította, hogy a tavaszi virágzás a mért időszak kezdetéhez képest egy teljes hónappal korábban jelentkezik.

magas vérnyomású hívókártya

Az eltolódás kezdete egybeesik az emberi tevékenység okozta gyorsuló globális felmelegedéssel. A kutatók kiemelték, hogy bár a tavaszi virágok első megjelenése sok emberben kelt szívegészségügyi szempontok érzést a zord téli hónapok után, ez a jelenség lassan kipusztíthatja az érintett növényeket, valamint az állat- és rovarvilág is komoly károsodásokat szenvedhet.

Fontos információk