Vérnyomáscsökkentő olajok

vérnyomáscsökkentő olajok

A legjobb vérnyomáscsökkentők a természetből Origo Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Magas vérnyomás, szív és érrendszeri problémák feloldása

Magas vérnyomásról hipertónia az általánosan elfogadott nézet értelmében akkor beszélünk, amikor felnőtt korban az artériás vérnyomás felső szisztolés értéke tartósan meghaladja a Hgmm-t, alsó diasztolés értéke pedig a 90 Hgmm-t. A magas vérnyomás jelentős kockázati tényezőnek minősül a szív- és érrendszeri betegségek szempontjából.

vérnyomáscsökkentő olajok

Ezek közül a fokhagymát, a galagonyát vérnyomáscsökkentő olajok a fagyöngyöt sokan ismerik, de vannak még hasznos élelmiszerek, amelyek bevethetők a magas vérnyomás ellen.

Lenmag A Food Technology szakfolyóiratban megjelent cikk szerint a lenmag és a belőle készült olaj rendszeres fogyasztása például csökkenti a vérnyomást.

vérnyomáscsökkentő olajok

A kutatásban résztvevőknél fél éven keresztül napi 30 gramm őrölt lenmag elfogyasztása a szisztolés értéket 10, míg a diasztolést 8 Hgmm-rel csökkentette. Mazsola Egy 12 hétig tartó kis mintaszámon elvégzett kutatás igazolta, hogy prehipertóniás pácienseknél a rágcsálnivalók snackek azonos energiamennyiségnek megfelelő mazsolára cserélésével az első, második és harmadik hónap végén is mérhetően csökkent a vérnyomás szisztolés értéke.

vérnyomáscsökkentő olajok

A mazsola emellett a fogak barátja is, így érdemes rendszeresen rágcsálni belőle! Dió, pisztácia Egy tavalyi tanulmány megállapította, hogy naponta 5 dekagramm dió elfogyasztása - a testsúly gyarapodása nélkül - csökkenti a vérnyomás szisztolés értékét. Hasonló eredményre jutott egy másik kutatás is, amely a szisztolés érték csökkenését napi egy adag 2,5 - 3 dkg pisztácia elfogyasztásával kapcsolatban igazolta.

Céklalé A céklalé a benne lévő nitrátnak köszönhetően javítja a vérkeringést, és napi 2,5 dl elfogyasztása 10 Hgmm-rel is csökkentheti a szisztolés és diasztolés értékeket - derült ki egy idei kutatásból.

vérnyomáscsökkentő olajok

Tejtermékek Bár a tejtermékek vérnyomáscsökkentő hatását folyamatosan vizsgálják, az eddigi vérnyomáscsökkentő olajok arra lehet következtetni, hogy a húsfogyasztás csökkentésével párhuzamosan a mikroalbuminuria magas vérnyomásban fogyasztásának növelése a vérnyomásra is jótékony hatással van.

Kapcsolódó cikkek.

vérnyomáscsökkentő olajok

Fontos információk